tirsdag den 18. august 2015

Nemme boller

Nemme boller
10-12 stk
15 g gær
5 dl koldt vand
ca. 600g mel
1 tsk salt
60g rosiner kan undlades

Rør gæren ud i koldt vand, og tilsæt rosiner. Tilsæt mel og salt, og rør dejen godt sammen. Den skal være temmlig klistret du skal ikke have hænderne ned og ælte. Drys lidt mel over dejen og læg det til at hæve natten over en, læg noget film over. Former 10-12 boller. Lad dem hæve 20 min under et fugtig viskestykke, og tænd så for ovnen på 200 grader. Når dine boller har hevet skal du drysse lidt mel ud over bollerne. Giv dem ca 20-25 min i ovnen. Eller til de er smukt gyldne.

TIP:
Hvis du vil fremskyde hæveprocessen
så put 25g gær i istedet for 15g. Og lad
den hæve i 2-3 timer i en luft tæt pose.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar